Musikkfesten fortsetter på Sørlandet

Glem Julius, Kardemommeby og Kjuttaviga. Sørlandet burde for lengst blitt kjent som musikkregionen. Landsdelen (med Kristiansand i spissen) som hvert bidige år fostrer musikalske godbiter. I år er intet unntak 💥. Det skjer svært mye spennende på musikkfronten i sør for tiden. Sjekk bare her!

Oakland Rain

81734961_1467053560129398_2624488260696539136_o
Oakland Rain har for lengst gjort seg bemerket her sør (Foto: Tobias Hole Aasgarden).

Tvillingsøstrene Maren og Charlotte Wallevik Hansen har spilt sammen siden de var fjorten (nå 23) og har allerede rukket å bli en mye omtalt folk/singersongwriter-duo her i regionen. Tidligere i februar i år slapp de ny singel, «Protect it» – en låt som beveger seg behagelig mellom country, pop, og rytmikk som ved soulsjangeren. Låta kan minne om mye vi har hørt før, samtidig er det utvilsomt en rytmikk og dynamikk som gjør seg godt i utallige spotifylister. Låta er catchy og lett å få på hjernen. Duoen har tidligere skrevet musikk til Kildens oppsetning av «Fruen fra havet» som ble spilt sommeren 2019 – og de har dessuten til håndballaget Vipers sin kamplåt (skrevet av Jan V. Johannessen/Stein B. Svendsen)🏆. Oakland Rain har allerede spilt på Sørveiv og pre:Larm – og dette er garantert bare begynnelsen!

Upto88

Skjermbilde 2020-02-21 kl. 12.08.09
UPTO88 synger om å reise tilbake i tiden med god dose 80s-referanser (Foto: Tobias Hole Aasgarden).

Det kan se ut som det skylder en 80-tallsbølge over samtidens låtskrivere, såvel hos etablerte som hos nykommere. UPTO88 er et friskt eksempel. Som de selv skriver på sine Facebook-sider: «UPTO88 er et popband som synger om å reise tilbake i tid til da kjærligheten var på sitt sterkeste. Og hvordan reiser man i tid? Med en solid dose 80’s referanser, og en DeLorean som må opp til 88 mph.»Gutta fra musikkonservatoriet ved UiA slapp for en uke siden «Feel Like It Used To». En frisk sak med rolig synth, myk vokal, og en herlig rytmikk og koring som bygger opp låta sakte. UPTO88 er den type band som passer til Netflix & chill såvel som en digg hjemmefest eller tacofredag 🌮 med venner. For ikke å si bilturer eller fyllesyke søndager. UPTO88 et et nødvendig tilskudd til Sørlandets musikkhimmel. Vi gleder oss til å følge dere videre!

car.pool

Skjermbilde 2020-02-21 kl. 11.57.49
car.pool er aktuelle med låta «Kid» (Foto: Tobias Hole Aasgarden)

Nok et eksempel på popband med 80-tallsreferanser er car.pool. Også disse fra UiA. Gruppa består av Ida Sofie Laland på vokal, Jonas Verlo på trommer, Olav Hanem på bass, Ole-Petter Ålgård på keys, samt Torfinn M. Juva og Eirik Lindtner på gitar. I fjor spilte de på talentscenen ved Canal street. Bandet leverer energisk, melodiøs pop i kombinasjon med alvorlige tekster. 7. februar slapp de sin første single, «Kid». Noe sier oss at det ikke tar lange tiden før de klatrer stadig oppover spotifylistene med økende strømmingstall. ☄️For kort tid siden vant de Vestlandssatsinga 2020, og går dermed en hektisk turnesommer i møte. Allerede 28. mars varmer de opp for I am K på Teateret i Kristiansand.

I am K

bobby
Kristiansanbaserte I am K med ny singel (Foto: pressefoto)

Og apropos I am K (tidligere KELVIN). Apropos 80-tallet. Samarbeidsprosjektet som leverer imponerende liveshow nærmest månedlig, slipper i mars 2020 sin andre plate. I dag(!) er de aktuelle med singelen «Bobby», låta som er inspirert av alle heltinner fra 80-tallet 💄. En frisk, vårlig låt med velkjente synth-partier, gitarriff og stødig, men myk vokal. En av styrkene til I am K er hvordan de får instrumental/episke partier til å bli en naturlig del i elektronicapop-universet. Og med Bobby gjør det igjen. Advarsel: ikke hør hvis du er sårbar for å få låter på hjernen.

Og ikke nok med det! Allerede i mars slipper Simen Lyngroth andreplata. Han er aktuell med en nydelig melankolsk godbit, «Morning light», som han allerede har høstet godord for, fra det store utland.  🙌🏻

…Nevnte vi forresten at Sørveiv, Oakland Rain og kristiansands-fotografen Martin Litwicki alle kan stikke av med priser under Arrangørfestivalen 2020? 🤩

Hør alle låtene i lydliv-lista på Spotify! 

https://open.spotify.com/playlist/35Fz6wlWPK4SBnihg73cuv?si=V2Cf6fMtTNeo8r12PUw-Uw

https://open.spotify.com/playlist/35Fz6wlWPK4SBnihg73cuv?si=h4Kgae5zSOuT26s72WpDeQ

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s