Magiske stemninger fra Ole Edvard

Ole Edvard Antonsen med gjester viste frem månedenes mange desemberstemninger. Og med dem kom julestemningen virkelig frem.

Han trenger ingen nærmere introduksjon, den verdensberømte trompetisten fra Hedmark. I en årrekke har han turnert landet rundt med julekonsertserien «Desemberstemninger». Tirsdag kveld var turen kommet til Kilden. Årets gjesteartister er tidligere Norske Talenter-vinner Stine Hole Ulla, The Voice-vinner Knut Marius Djupvik og den svenske sangerinnen Cecilia Vennersten, kanskje mest kjent for låta «Det vackraste» her til lands.

Med så mange sterke vokalister er det nesten lett å frykte at det kan bli for mye av det gode. For sukkersøtt julete. Men den gang ei. Arrangementene er gjennomførte med innslag av synth, piano/orgelspill, bassgitar og trommer. Det låter originalt, men gjenkjennelig hele kvelden gjennom. Dessuten er det fin dynamikk artistene imellom. De bytter på å dele scenen med hverandre og Ole Edvard selv. Noen ganger i duettform, noen ganger som solonumre.

IMG_5331

Og selv om det er liten tvil om at alle tre gjesteartistene er gode sangere, kan vi ikke la være å merke til spennet mellom de teknisk dyktige talentkonkurransevinnerne og Vennerstens mer hese visetilnærming. Sistnevnte gjør absolutt en god jobb, og å si at hun ikke kan synge blir å lyve. Men sammen med to så sterke vokalister faller hun gjennom: både vokalteknisk og formidlingsmessig.

For det er nok ikke tilfeldig at Hole Ulla og Djupvik har vunnet hver sin sangkonkurranse på tv. De har upåklagelig scenetekke, formidlingsevne og en usedvanlig særegen stemme – begge to. Du trodde kanskje ikke Kyrkjebø kan overgås, men diksjonen, den tydelige klangen og formidlingen til Hole Ulla går henne faktisk en høy gang. Der Sissel kan bli pent, men akk så forventet, og dermed kjedelig – er Hole Ulla tydeligere, friskere, og rett og slett en bedre sanger.

IMG_5330

Og Knut Marius da. I løpet av kvelden gjøres det plass til et juleunntak, sett bort fra temaet i låta. Han varter nemlig opp med en usedvanelig sterk og naken versjon av Coldplays «Fix you». Når resten av besetningen korer med på «tears come streaming down your face»-delen av låta, sitter tårene løst hos oss, og åpenbart flere i publikum.

Men dette er kun et av flere høydepunkt for kvelden. Antonsens kornett-variasjoner over temaet til «Jeg gikk meg over sjø og land» i nydelig humoristisk samspill med keyboardist Rune Tylden er et annet. For ikke å snakke om Djupviks «O helga natt», Hole Ullas «Mitt hjerte alltid vanker» – og den obligatoriske avslutningslåta «Deilig er jorden».

For som Ole Edvard selv sier: Desemberstemningene rommer så mye, noe konserten på fint vis viser oss. Konsertserien blir omtalt som «den ultimate julekonserten» ikke uten grunn. For her er det julestemning-garanti! Vi gleder oss allerede til neste år.

 

Tekst: Marit Grimsrud

Foto: Ida Homane

Fakta

«Desemberstemninger» i Kilden tirs. 10.12.19

medvirkende: Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla, Knut Marius Djupvik, Cecilia Vennersten og band.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s