Svinger av amerikansk jul

Adam Douglas er ute på veien med sin juleturne. Turneèn startet i Kilden forrige helg. Det ble fullt hus, masse energi og mye applaus.

Adam Douglas slo for alvor gjennom i Norge da han vant NRK-serien «Stjernekamp» i 2017. I programmet fikk han bevist at han behersker alle sjangere. Med hatten på og den store stemmen gikk han «rett hjem» hos det norske folk på lørdagskveldene. Før jul i fjor slapp han en juleplate med amerikansk vri. Plata resulterte i turnè også i fjor. Nå er han på veien for andre år på rad, og billettene er revet vekk mer eller mindre over hele landet! 

Det er ikke så rart at denne mannen er populær. Han har scenetekke som få andre. Sjarmerer med sin blanding av amerikansk og norsk i kontakt med publikum. Og ikke minst: En stor stemme med et enormt register. Gjennom konserten tar den Oklahoma-fødte artisten oss med på en reise gjennom amerikanske julesanger. Her finner vi slagere som «Winter song», «This Christmas» og «Santa Claus Is Cominig To Town».

Når det er sagt så er det ikke bare Douglas som leverer fra scenen. I tillegg til hovedpersonen selv er det et band bestående av fem flinke musikere, og selvfølgelig gospelkor. Douglas har nemlig med seg Traces Gospel Choir på hele juleturneen sin.  Mer amerikansk blir det ikke. Sammen leverer de så til grader, i miks med gode historier og fortellinger om Adam sine juletradisjoner blir dette en konsert som virkelig setter førjulsstemningen. Det er ikke bare musikken som får frem julestemningen, scenen er også dekorert med tepper og lamper og vi får assosiasjoner til en typisk amerikansk stue på 60-tallet. 

Kilden er fullstappet denne kvelden, med god grunn og alle de fremmøtte publikummerne setter utvilsomt pris på det som blir levert av Douglas og hans band. Det må påpekes at konsertarenaen gjør seg godt til helaftener av denne typen, der Adam Douglas sin stemmeprakt får skinne gjennom, og det levner ingen tvil om at han behersker soulsjangeren som han så virkelig hører hjemme i. 

Kurt Nilsen har virkelig slått an med sin juleturné de siste årene. Man skal ikke se bort ifra at Adam Douglas følger opp med et amerikansk eksemplar av en turnè som går over flere år. Med over 10 000 solgte billetter i fjor og fulle hus i 2019 er det liten tvil om at publikum liker det de hører fra amerikaneren.

 

Fakta

Adam Douglas i Kilden

23. november 2019 kl 19:00 

varighet: 90 minutter

 

Tekst: Jørgen Johansen

Foto: Marit Grimsrud

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s