Selvsikkert og solid på Kick

Tekst og foto: Marit Grimsrud og Jørgen H. Johansen

Fredag 1. mars serverte Dagny en glitrende hitparademarsj på Kick i Kristiansand. En festaften for alle som er glad i god, norsk låtskriving, med teft og melodisk pop. Publikum fikk nemlig også med seg lokale I am K som support. Resultatet? En norsk festaften.

Dagny Norvoll Sandvik tok norske ører med storm da hun ga ut «Backbeat i 2016. Mye har skjedd siden da. Hun har blant annet samarbeidet med elektronikaduoen SEEB og spilt utallige konserter i inn- og utland, og har en så lang liste med singelutgivelser på Spotify, at du må skrolle deg ned for å komme til bunns.

53216068_989608991237126_4483587008211451904_n.jpg

Det er imidlertid ikke stort behov for å bruke mye energi på å komme til bunns i Dagnys musikkunivers. Med et lekende, meldodisk og elektronica-basert popsound briljerer Dagny i nåtidens popsjanger (om pop kan kalles én sjanger er en annen diskusjon). Hun er dessuten svært scenevant. Konserten i Kristiansand er intet unntak.

Dagny beveger seg lekende lett på scenen. Hun skifter mellom å stå på monitorene på scenen og bevege seg rundt på gulvet. Tilstedeværelsen er upåklagelig. Så er innlevelsen og formidlingsevnen. Ikke minst er Dagny en god låtskriver, noe årets nominasjon til Spellemannprisen for beste norske låtskriver, bør vitne om).

52956374_337609626873585_3081078421388787712_n
I am K leverte varene som support.

Men det var ikke bare Dagny som leverte varene i går kveld. Kristiansandsbaserte I am K har fått gleden av å varme opp publikummet for henne på flere av konsertene under årets vårturne. I am K gjorde alt det de er gode på – og utnyttet sine 30 minutter med spilletid maksimalt. De rakk å vise bredde, lekenhet, samspill og en utrolig god livefremførelse på kort tid. Og som alltid er det ikke vanskelig å se at de koser seg der. På scenen – et sted de hører hjemme. Snart kommer de trolig til å stige mot toppligaen i norsk rock og pop-landskap. Det også selv om lydbildet noen ganger ble noe ubalansert i løpet av halvtimen på Kick.

 

I am K og Tromsø-jenta skriver mye «om den herre kjærligheita» som Dagny selv sier. Og kjærlighetslyrikken har vi allerede fått servert i form

53055661_295832577750547_7670000219794178048_n

av hennes mange pophits de senere årene. Og vi får et gjenhør med dem alle denne kvelden, som for eksempel «Love you like that», «Used to you», «Fools gold» og «Drink about». I tillegg bruker hun kvelden til å vise frem noen nye låter – blant dem Paris, som handler om kjærligheten og det å huske på at de enkle tingene ofte gjør oss lykkeligst. /We don´t need Paris/, som hun synger.

Kjærligheita til Dagny er sjelden kjedelig og aldri klisjéfylt. Det er tydelig at publikum setter pris på låtene og showet denne kvelden. Allsangfakotren er høy, og det er ikke vanskelig for Dagny å få med publikum til å synge på låtene. Dagny viser tydelig at hun setter pris på publikummet og hører hjemme på en scene. Kroppsspråket er lekent og humøret på topp. Hun har en fortreffelig evne til å kommunisere med lytterne sine.

Låtene hennes har dessuten et helhetlig sound, det er ikke vanskelig å høre at det er nettopp hennes låter. Behagelige synth-drops blandet med organisk instrumentalisering gjør lydbildet moderne, men samtidig ekte, helhetlig, ikke minst skaper det kvalitet.

Ikke bare låtene har høy kvalitet, det gjelder ikke minst for lyden og lysshowet. Under hele kvelden vises det grafikk bak scenen fordelt på fem firkanter, i ulike mønstre, figurer og farger alt etter låtene som fremføres. Og ja, riktig – fem firkanter er nok til å stave DAGNY, noe som selvfølgelig kommer til syne mot slutten av settet.

Det blir ifølge Dagny forhåpentligvis ikke lenge til neste gang hun besøker Sørlandets hovedstad – noe ikke sørlendingene akkurat ser ut til å mislike.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s