Vellykket konsertshow

Det fremadstormende elektronicabandet I am K forvandlet Teatret til en spektakulær konsertarena torsdag kveld.

I am K har en travel tid foran seg. Det Kristiansandsbaserte bandet, tidligere kjent under navnet KELVIN, slipper sitt første album i løpet av året. De har allerede gjort seg bemerket på flere scener rundt om i inn- og utland, som regionens egen Sørveiv og Danmarks SPOT-festival. De turnerer landet på enkelte scener videre i sommer, og det ser ut til at vi har lovende ting i vente.

Torsdag kveld var foajeen i det ærverdige gamle Teatret rigget for konsert. Dette var et av teatrets siste arrangementer før det pusses opp for videre kulturdrift fremover. Arrangøren, med Kjetil Nordhus i spissen, hadde rigget til en stor scene med solide lyseffekter, det hele rammet inn med de store vinduene med bybildet som passende bakgrunn for begivenheten. Det var god plass til publikum, og man fikk virkelig utnyttet det i utgangspunktet ganske lille arealet.

Det kraftfulle soundet fra bandet trakk langt ut i rommet. Kvelden åpnet med ”Fly”, og i løpet av den timelange konserten fikk vi servert bandets fire utgitte singler. Singelen ”Stars”, som ble sluppet for litt under en måned siden, var en selvskreven gjest på reportoaret, og et av kveldens høydepunkt.

Bandet består av studenter fra rytmisk musikk på UiA. Vokalisten Oda Ulvøys særegne stemme og formidlingsevne fungerer godt i samspill med de andre i bandet, dette på tross av at vokalen synes å falle litt gjennom i enkelte av arrangementene. Likevel – lydbildet fungerer: Miksen minner om electronicabasert rock og skaper en helhet som er svært konsertvenlig. Bandet viser en leken fremtoning hele kvelden gjennom og slipper seg løs på hvert sitt instrument. Her er gitar, trommer, keyboard og synth i skjønn forening.

Innholdet i tekstene er varierte, men det er likevel mye av den samme stilarten som går igjen. Det er rock og mye lyd hele kvelden gjennom, bortsett fra ett tilfelle, hvor det hele tones litt ned, i låten ”Still the same”. Vokalisten synger om sin bestemor som har vært gjennom en sykdomsperiode etter hjerneslag. Formidlingen er personlig og skaper en fin kontrast til bandets øvrige setliste.

Kvelden ble avsluttet med ”Humans” etter at vi fikk en salig blanding av bandets utgitte singler, blandet med det som trolig blir låter fra deres kommende skive. Det er vanskelig å komme utenom den allerede utgitte ”Lights are low”, låta har en solid oppbygging som viser bandet på sitt beste: et samspilt radiovennlig electronicarock-eventyr som Norge og Europa virkelig bør høre mer fra. Dette bandet fortjener utvilsomt et større publikum. Rundt 80 personer fikk med seg torsdagens opplevelse på Teateret, og forhåpentlig setter kvelden standarden for hva vi har i vente også i tiden fremover.

Foto: Frode Vestgarden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s