Nye norske favoritter!

Lydliv er tilbake – her er historiens første Nytt på norsk-spalte!

Fremover blir det fokus på ny norsk musikk, og du skal få innblikk i noe av det som rører seg på Rytmisk linje på UiA. Først ut: ny spalte!

Visjonen med spalten er å gi deg ny musikk du kanskje ikke kjenner så godt til. 5 nye låter hver måned. Her er mai-månedens Nytt på norsk! Låtene er ikke nødvendigvis nye i tid, men også mindre kjente perler fra en tid tilbake.

1. Marianne Engebretsen – Ignite

28-åringen fra Randaberg ble kjent for et bredt publikum da hun deltok på TV 2s The Voice i 2015. Ignite er åpningslåta fra debut-EP’en Seasons fra 2014. Låta har et enkelt lydbilde, med kombinasjoner av myk vokal, trommer og melodiøs elgitar. Herlig og frisk sommerpop!

2. Highasakite – Deep sea diver

Det er umulig å komme utenom Highasakite. Det kritikerroste bandet har akkurat sluppet sin tredje fullengder, og de har klart det til gangs. Med singler som Someone Who’ll Get It og Golden Ticket er det ikke rart folk er forventningsfulle. Platas nest siste spor er eller ikke å forakte. Herlig up-tempo trommer og presis koring, for ikke å snakke om et meget fengende refreng.

3. Marte Wulff – Herje fritt

Sørlendingen ga ut denne låta tidligere i år. En låt om dårlig samvittighet og håndteringen av tankesurr. Utrolig gjenkjennbart, utrolig fengende. Martes formidling er formidabel, og oppbyggingen til refrenget er forløsende. Hvis det plager dæ, hvorfor tar du det med deg da?

4. Pål Rake – Klassetengningen

Rake debuterte på strålende vis med Hørrekje te i februar. Klassetegningen er en av albumets mindre kjente, men endatil strålende låter. Sår tematikk pakket inn i koringer, frisk instrumentering og kreativ visedub. En sjanger Pål kler til gangs.

5. Eva Weel Skram – Vi Lovar

Eva & The heartmaker (nå Eva Weel Skram) imponerte stort på årets Gullruten med denne sarte og troverdige versjonen av Oscar Danielsons «Besvärjelse». Eva er enkelt komponert med ektemannen på akustisk gitar. Og det er nok. Stemmen bærer langt, formidlingen enda lenger.

Hør låtene her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s