Et friskt tilskudd til Kristiansands kulturliv

Låtskriverkveldene på hos Naboen gir ikke bare studenter verdifull trening. De er et lovende musikkforum for hele Kristiansands kulturliv.

Foto Askil Holm
Låtskriveraften er et friskt tilskudd til Kristiansands kulturliv (Foto: Askil Holm).

I går kveld arrangerte låtskrivingstudentene på UiA sin fjerde låtskriveraften. Pål Rake var hovedgjest for anledningen, og snakket om prosessen som førte frem til debutalbumet Hørrekje te som ble sluppet tidligere denne måneden. Rake snakket også om hvordan det var å delta i TV 2s talentkonkurranse og troverdigheten i låtskriving, hvorfor det er riktig for han å skrive og synge låter på norsk.

Les Lydlivs anmeldelse: Mesterlig om å ikke høre til

Friskt tilskudd

Tidligere har kveldene huset imponerende hovedgjester slik som Bjørn Eidsvåg og Marte Wulff. At musikalske kvaliteter som disse på en slik kveld kan blande seg med nytt og friskt talent er intet mindre enn en herlig befrielse.

For uten en Rakes fremførelser av balladen «Høge Himmel» og The Voice-kjente «Vil du vil du», var gårsdagen spekket med musikalske overraskelser, blant annet fra Eline Høyer og 19-åringen NINV (Nina Ugland) som imponerte med teft, talent og innlevelse salen sjelden har sett hos en så ung låtskriver.Vi fikk også mange imponerende solide bidrag fra låtskriverstudentene på UiA, som selv har ansvaret for arrangementet. (Og tusen takk for at jeg fikk presentere Lydliv for dere!)

Hører hjemme i Kristiansand

Låtskriveraften er likevel ikke bare en lavterskelkonsert der de som ønsker kan delta gjennom åpen mikrofon. Låtksriveraften er et sårt trengt forum for musikkelskende sørlendinger og studenter. Forumet er dessuten ikke tilfeldig plassert for å skape noe. Kvelder som disse gjør musikkfaget og låtskriving tilgjengelig for alle, samtidig som det holdes innen faglige rammer. Det er rom for alle, på tvers av sjanger, kunnskap og sceneerfaring.

Et slikt forum hører virkelig hjemme i Kulturbyen Kristiansand. Måtte det fortsette i lang, lang tid!

Sjekk ut Låtskriveraften på Facebook!

låtskriveraften.jpg

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s