Solid debut fra Ask

Den lovende visepoptrioen Ask har laget et svært solid og nært debutalbum.

Ask har lenge markert seg som et av de mest omtalte bandene i Sør-Norge. Siden de begynte å spille sammen som 13-åringer har de utviklet særegne samspillsferdigheter. De har gjort flere opptredner, og to omfattende turneer rundt om i landet. 12 februar slapp de debutplata Blinded, produsert av Bjørn Ole Rasch (Secret Garden, Randy Crawford). Visjonen deres er å lage organisk visepop på ekte og ærlig vis, noe de virkelig har klart på Blinded.

Tydelig identitet

Ask overbeviser på Blinded med en tydelig identitet. Det er ikke vanskelig å legge merke til hvor godt stemmene harmonerer, både med hverandre og med produksjonen for øvrig. Låtene er helhetlig satt sammen, og plata åpner med «Embla’s melody #1», som også avslutter albumet, da titulert «Embla’s melody #2», og skaper en fin ramme. Åpningslåta glir fint over i kraftfulle «Wintersong» som bygger seg opp til en mektig avslutning. Vokalist Andrea Ettestøl har kontroll på stemmen, og viser imponerende evne til å endre karater i takt, Simen Lyngroth og Karsten Tønnessens vakre gitarspill og akustiske lydbilde.

Platas lydbilde er helhetlig, og låtene er fint satt sammen, de små nære beretningene kommer gjerne før og etter de mer tradisjonelt pop-aktige låtene med typisk gitardriv. Kombinasjonen fungerer, og produksjonen er pen uten å være kjedelig. Deres solide samspillserfaring skinner tydelig igjennom og gjør Blinded til en svært solid debutplate.

Kjent og nært

Låtene på plata følger enkle strukturer, med få overraskende elementer. Likevel er det kanskje dette som gir plata styrke, vi får det vi kjenner så godt, og oss lyttere liker gjerne det man kjenner godt fra før av. Bandet formidler en herlig ro og tilstedeværesle – og det er lett å få følelsen av være i samme rom som dem, en sen sommerkveld rundt bålet, eller sittende i åkeren. @

Solid visepop

Det er ikke rart at Ask har imponert musikere som Bugge Wesseltolft, og royale kronprinsesse Mette-Marit. Ask fortjener den rosen de kan få. Det er nesten rart at de ikke har flere utgivelser bak seg, så samstemt og helhetlig som Blinded virker. Gruppa har i alle fall på trygt vis plassert seg i organisk visepop, og viser med debuten at de virkelig har noe her å gjøre.

Velkommen i klubben, Ask! Absolutt godkjent, og vel så det.

Beste spor: «Wintersong», «Everybody knows your name», «For Just a Moment».

7/10

//materiale tilsendt, men anmeldelsen er gjort av fri vilje

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s